Heb je ons nodig?

Wij zijn 24/7 bereikbaar!

30 dagen bedenktijd

Gratis bezorging en retourneren

Binnen 5 dagen verstuurd

Boxspring kopen, waar moet ik opletten?

Wist je dat de meest voorkomende slaapproblemen worden veroorzaakt door het liggen in een verkeerd bed? De belangrijkste factoren die een rol spelen bij het bepalen van het perfecte bed en optimaal slaapcomfort zijn het lichaamsgewicht, de slaapgewoonten, eventuele allergieën en transpiratie. Ook bij fysieke klachten kan een boxspring uitkomst bieden – de lighoogte vergemakkelijkt het in- en opstaan, hetgeen vooral voor mensen met gewrichts- en rugklachten een voordeel is.

Aangezien je er behoorlijk wat uren per dag in doorbrengt, geven we je graag wat tips zodat je alvast aan de slag kunt met het kiezen van een boxspring die het best bij jou past!

Wanneer je een boxspring gaat kopen is het belangrijk om je wensen en behoeften helder te hebben. Er valt een onderscheid te maken tussen functionele behoeften (verstelbaarheid, opbergruimte, tv-lift) en esthetische behoeften (kleur, stof). De vier belangrijkste keuzes voor optimaal ligcomfort zijn:

  1. Type boxspring
  2. Matras
  3. Topper
  4. Afmeting

 Type boxspring

Welk type boxspring het best bij jou past hangt af van je functionele eisen en behoeften. Ook speelt je budget een rol. Boxsprings kun je in twee categorieën onderverdelen:

 

  1. Vlakke boxspring

Dit zijn de meest bekende en verkochte boxsprings. Zoals iedere boxspring bestaat de vlakke boxspring uit meerdere lagen. Dit zorgt voor een optimale ondersteuning. De vlakke boxspring, de naam zegt het al, is plat.

  1. Elektrische Boxspring

Ben je op zoek naar wat extra comfort en luxe, dan kun je kiezen voor een elektrische boxspring. Dit is een boxspring op een verstelbaar onderstel. Dankzij dit verstelbare onderstel kan de boxspring door middel van bijbehorende afstandsbediening gemakkelijk in andere posities worden geplaatst.

 Matras

Voor het kiezen van de vering en matras valt een onderscheid te maken tussen Bonellvering en pocketvering.

  1. Bonellvering

De Bonell-veer heeft een zandlopervorm en is onderling verbonden met een netwerk van metaal om het veersysteem te maken. Dit zijn vaak erg voordelige en traditionele matrassen. Veelvoorkomende klachten zijn echter dat er snel drukpunten ontstaan en dat men het gevoel heeft op een trampoline te liggen doordat de veren niet los van elkaar kunnen bewegen.

  1. Pocketvering

Pocketveren zijn punt elastisch en zijn individueel ingepakt binnen het matras. Ze zijn vast gestikt onder een laag van schuim, hetgeen extra slaapcomfort biedt. Pocketvering biedt meer comfort omdat het zich preciezer aan het lichaam kan aanpassen en daardoor ontstaat er een gelijkmatige ondersteuning.

 Topper

Wij adviseren de aankoop van een topper, omdat op die manier het individuele ligcomfort kan worden bepaald. Het is belangrijk om op de kwaliteit van het schuim te letten (koudschuim toppers bieden over het algemeen de beste ondersteuning en er ontstaan niet snel ligkuilen).

TIP:Warmte en vocht zorgen op den duur voor aantasting van de wattering van het matras met als gevolg dat er ligkuilen ontstaan. Een koudschuim topper heeft goede vochtregulerende eigenschappen en als deze topper op het matras ligt beschermt deze het matras en worden warmte en vocht verwijderd nog voordat ze het matras bereiken.

Levensduur

Boxsprings kunnen over het algemeen eenvoudig schoon worden gemaakt met een stofzuiger. De topper heeft een afneembare hoes die gewassen kan worden en om de matrassen evenredig te belasten adviseren wij ze elke drie maanden om te draaien.

De verschillende onderdelen slijten op een andere manier: de box zal tot 25 jaar meegaan, terwijl de topper een gemiddelde levensduur heeft van 5 jaar. Het matras dient gemiddeld elke 10 jaar vervangen te worden voor optimaal lig- en slaapcomfort.

how to capture emails